2 Eylül 2018 Pazar

DÜNYANIN DEĞİŞİMİNİ ENGELLEYEN TEK KİŞİ SENSİN

''Dünyanın değişimini engellyen tek kişi sensin.Kendini değiştir ozaman dünyanın da gözlerinin önünde değiştiğini göreceksin! Ölüm içermeyen berrak ve özgür her atom parçacığı dünyanın biçimlenmesinde yerini alacak ve onu her türlü kötülükten arındıracaktır.Kendini bilmenin ve oluş'u yükseltmek için durmaksızın çalışmanın önemini herhangi bir ahlaksal veya metafiziksel süslemeye girmeden bilimsel olarak kavra.
Bir kişi hangi yolculuğu benimserse benimsesin ister tarihi ister efsanevi olsun ne şekilde özgürleşme mücadelesine girerse girsin ister gerçek olsun ister imgesel hepsi tek bir hedefe yönelir.

KENDİNİ BİLMEK!

Kendini bilmek seni hem kendinin hemde dünyanın efendisi yapacaktır.'' (Tanrılar Okulu)

Deniz kenarında oturmuş Tanrılar Okulu kitabını okurken  bu paragrafların üzerinde derin nefesler alarak defalarca okudum okudum. Dalgaların sesini dinlerken gözlerimi kapayıp içselleştirdim.
DEĞİŞİM nedir? İçinde bulunduğun durumdan memnun olmadığında arzuladığın köklü dönüşüm. Bize öğretilen ise bir durumdan memnun değilsen, var olan durumdan uzaklaşıp dış dünyaya odaklan
mak. Farketmediğim en büyük nokta ise var olan durumdan uzaklaşmanın çözüm odaklı olmadığı çünkü bir süre sonra aynı hissi duyguyu yaratan bir benzer durumu yaşama ihtimalin çok yüksek. Şahıslar değişir zaman mekan farklılaşır ama his duygu korku yarattığın durum aynı kalır. Değişmesi gerekenin kendin olduğunu anladığında ise herşey bambaşka olacak. Kendi hayatında yaşadığın yada dünyada yaşanılan her olayın senin bir parçan olduğunu FARKET!

Özgürleşmek için her günü kendi gelişimine ada. Özgürleşeceğin ise korkuların seni sınırlayan her türlü öğretilmiş alışkanlıkların ve tepkilerin. Nezamanki özgürleşme yoluna gireceksin kendini bilme yolunda emin adımlarla ilerlemeye başlayacaksın. Kendini bilen insanın dünyası da kendisiyle birlikte değişir.Kendini tanımak için soracağın en büyük soru ise ''BEN KİMİM?''

Kendini tanıdığın yollarda ilerlemen dileğiyle...