17 Aralık 2017 Pazar

YENİYE KALBİNİ AÇ

Koskoca bir yıla neler sığdırdınız? Hiç düşündünüz mü? Kalbinizin heyecandan, mutluluktan ağzınıza geldiği anlar.Korkudan dilinizin tutulduğu an.Çok sevdiğiniz birini uğurlamanız. Canınızdan parça olan bebeğinizi ilk görüşünüz, kokusunu ciğerlerinize kadar çektiğiniz an. Hastalıklara rağmen yaşamak için hayata sıkıca tutunduğunuz zamanlar.İlk öpüştüğünüz an. ilk terkedilişiniz. İlk randevunuzdaki heyecan ve mutluluk. Deliler gibi ağlarken köpeğinizin patisiyle elinizi tutması, yalnız değilsin yanındayım diye masumca gözlerinizin içine bakması.Kendinizi terkedilmiş yalnız hissettiğiniz anlar. Aşktan havalara uçtuğunuz zamanlar. Başarıdan dolayı hissettiğiniz mutluluk. 365 güne neler neler sığdırdınız.


Yatağa sokulup dizlerinizi karnınıza çekip ağladığınız geceleri düşününüz. Şimdi o anı düşündüğünüzde ne hissediyorsunuz. O anda hissettiğiniz şekilde mi duygularınız? Tabi ki değil! Herşey geçiyor. Her acı her öfke her kırgınlık her kızgınlık geçiyor. Önemli olan geçerken sizden birşeyler mi alıyor? Yoksa size birşeyler mi katıyor? Biliyorum bu söyleyeceklerime belki de çok kızacaksınız.Her yaşanılan yaşanılması gerektiği için yaşanılıyor. O birisinin sizi üzmesi gerekli. O birisinin sizi kırması gerekli.İNAN Kİ her insan aynı duyguları yaşıyor. Yaşanılan olaya müdahale edemeyebilirsiniz. Ancak tepkinizi siz yönetebilirsiniz. İşte bu noktada kurban rolüne bürünüp zamanınızı enerjinizi hayatınızı verebilirsiniz. Yada acınızı, öfkenizi kızgınlığınızı yada kırgınlığınızı baskılamadan kendi kendinize yaşayıp, hissettiklerinizi suçlamadan yargılamadan ifade edip, kendinize duygularınıza davranışlarınıza kalbinize ruhunuza bakmayı seçebilirsiniz. Kendinizdeki korkuları farkettikçe öyle büyük dönüşümlerle hayata tutunuyorsunuz ki, mucizenin kendiniz olduğunu hatırlıyorsunuz.

Mutluluktan yerinizde duramadığınız, sevinç çığlıkları attığınız, gözyaşlarınızın sel olduğu anları düşününüz. Beden ısınızın yükseldiği, kalp atışlarınızın hızlıca attığı zamanlar. Hissettiğiniz duygulara odaklanınız. Neler sizi mutlu ediyor? Neler sizi heyecanlandırıyor? Hayalleriniz neler? Mutlu olduğunuz anları öyle güzel yaşayın ki, bu an son anmış gibi hissediniz. Hayatınızdaki her nefesin kıymetini bilerek adım atınız.

Kalbinizde sizi aşağıya çekebilecek anılar taşıyorsanız bi düşününüz, onların size bir faydası var mı? Belki hemen olmayacak, denemeye devam ederek onlardan kurtulabilirsiniz. Kurtul ki yeniye yer açabilesin. Yeni sevdalara yeni hayallere yada yeni bir size. Bu yaşamış olduğunuz her ne olursa olsun sizin kendinizi daha iyi tanıyabilmeniz adına.

Kendinizi aşkla seviniz. İnsanın en acımasız davrandığı kişi kendisidir.Kendinize sevgiyle anlayışla yaklaşmayı herzaman hatırlayınız. Çünkü en iyi dostunuz sizsiniz. Kendinize yapabileceğiniz en iyi şey kendinizi tanımak adına adımlar atmaktır. İster yaşadıklarınız olsun, ister kitaplar, ister eğitimler, ister bireysel seanslar hepsi hepsi içinizde ki sakladığınız sizi bulmak adına. Bir düşününüz sizi bu hayatta ne mutlu ediyor? Vazgeçilmezleriniz neler? Misyonunuz nedir? Siz Kimsiniz?

Yaşanılan yaşandı ve önünüzde yepyeni bir yıl var.Yaşadığınız mutluluklara odaklanmaya devam ediniz.Hayatta neye odaklanmayı seçerseniz onun enerjisi hayatınızda yer alır. Bu yılda kendinizi tanımak için uzunca bir zaman var. Hayallerinizle ve kalbinizle bağlantıya geçerek içinizdeki sizi tanımayı tercih ediniz.

Elinize boş bir kağıt ve kalem alınız ve 2018 yılında hayatınızda yer almasını istediğiniz, hedeflerinizi ve hayallerinizi yazınız.Yıl içinde ara ara 2018 yılı kararlarınıza bakmayı hatırlayınız.


2018 yılı için benim sizlere tavsiyelerim:)
1.Hayır demeyi öğreniniz.

2.Kendinizi sevmeyi öğreniniz.

3.Spor yapınız.

4.Meditasyon yapınız.

5.Yoga yapınız.

6.Hobi edininiz.

7.Yeni ülkeler keşfediniz.

8.Bol bol kitap okuyunuz.

9.Sokaktan bir hayvan evlat edininiz.

10.Doğru nefes almayı hatırlayınız.

11.Sağlıklı beslenmeyi hayatınızın parçası haline getiriniz.

12.Günlük tutunuz.

13.Kendinizi tanımak için seminerlere-eğitimlere gidiniz.

14.Korkularınızla tanışıp dönüştürmek için adımlar atınız.

15.Hayalleriniz adına adımlar atınız.

16.Hayatınızın merkezinde olmayı hatırlayınız.

17.Yeni insanlarla tanışınız.

18.Yardım ediniz.

19.Korkusuzca aşık olup birine kalbinizi sonuna kadar açınız.

20.Bedeninizi seviniz ve ona kulak vermeyi hep hatırlayınız.

21.Doğayla zaman geçiriniz.

22.Kalbinizi hep dinleyiniz.

23.Her sabah güne 1 saat önce başlayınız. Sizi motive edecek bişeyler yapınız.

(Nefes çalışması-meditasyon-kitap okuma-hedeflere odaklanma-yürüyüş-hayvan dostunuzla zaman ...)

24.Her gün kendinize 1 saat zaman ayırınız.

25.Daha çok sinemaya gidiniz.

26.Bol bol toprakta yürüyünüz. Çiçek ekiniz. Bahçeyle haşır neşir olunuz.

27.Hayatınızda negetife yada eksik olana odaklanmak yerine olmasını istediğiniz yada pozitif olana odaklanmayı seçiniz.

28.Dans ediniz.

 
2018 yılı aşkla gelsin...

Mutlu yıllar:)