28 Mayıs 2016 Cumartesi

BREEZE OF SERENITY DREAM YOGA FEST. HAYAT GİBİ BÜYÜLÜ BİR YOLCULUK

Bu sene 3.üncüsünün gerçekleştiği (DreamYoga Events) Breeze of Serenity Dream Yoga Fest. macerası için, Kıbrıs’ta Yoga’ya gönül vermiş dostlarla aylar öncesinden karar verip organizasyonlar yapıyoruz.(Tüm organizasyonda emeği olan Gözem Soytürk Gökhan’a sonsuz teşekkürler.) Aylar olmasına rağmen içimde büyük bir heyecan ve coşku oluşuyor... Geçen senelerde bu tutkunun içime işlediğinden olsa gerek... Gözlerimi kapadığım anda iki dağ arasında olan koyun huzuru, doğayla içice oluşu, denizin maviliği, tavukların-köpeklerin-kedilerin özgürce dolaşıp sınırsızca sevildiği, dilimde-damağımda-yüreğimde hissettiğim hayatı özlemle yaşıyorum.



Aylar, günler özlemle geçiyor. Ve o büyük gün geliyor. Pegasus ile önce İstanbul’a, ordanda Dalaman’a aktarmalı uçuyoruz. Biletlerini aylar öncesinden kesmen senin için daha hesaplı olacağını bilmende yarar varJ Diğer bir alternatif ise, Kıbrıs’tan Antalya’ya uçup, ordanda otobüsle Dalaman’a gelmek olabilir. Bizi Dalaman Havalananından festivalin organizatörü canımız Özlem Kuzu’nun bizim için ayarladığı otobüs bekliyor. Yaklaşık 1.30 saat boyunca, kabak koyu girişine kadar yorgun hissetmemize rağmen keyifle yolculuğumuza devam ediyoruz. Şehrin içerisinden geçerken marketten, eczaneden bir şeyler alabilirsiniz ya da ufak molalar verebilirsiniz. Kabak Koyu’na 5TL karşılığında girişte sizi bekleyen minibüslerle inebiliyorsunuz. Yol boyunca adrenalin üst safhada. İnişli çıkışlı bazen, yokuşlu bir yolculuk sizi bekliyor. Sonunda beklediğimiz an geliyor... Breeze of Serenity Dream Yoga Fest. yolculuğumuza bir gün önceden gelerek, dinlenerek başlamak ayrı keyif oluyor.




Bu muhteşem koyda konaklamak için birçok alternatifin bulunmakta. Turan, SeaValley, Chakra, Lilith, Natural Life, Latcho, Yerdeniz ve daha çok doğayla içiçe olmak isterseniz çadırlar. Konaklamalar, kahvaltı ve akşam yemeği dahil olarak Breeze of Serenity Dream Yoga Fest. fiyatının içerisinde paket program şeklinde. Festival fiyatları konaklama yerine göre değişiklik gösteriyor. Biz ekip olarak, Natural Life’da konaklıyoruz. Muhteşem bir kahvaltı ve akşam yemekleri bulabilirsiniz. Kahvaltıda herşey doğal olarak sunuluyor. Favorilerim arasında, kahvaltıda gül reçeli, tatlı olarak kabaklı cheescake ve yemeklerde ise körili tavuk. Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz bir yer. Müthiş huzurlu ve doğayla içiçe bir yer... Eğer festivale katılmaya karar verirsen ya da sen başka tarihlerde koyda kaçamak yapmak istersen sırt çantan ile yola çık. Yanına mat, 2-3 tayt, 3-4 tişort, kitap, mayo, terlik, havlu, şort, fener, kullandığın ilaçlar, saç kurutma makinesi, tarihe göre uzun kollu kalın kıyafetler (Akşamları serin oluyorJ) alabilirsin. Koyda market bulunduğunda dolayı, kişisel temizlik malzemelerini ve ihtiyaçlarını oradan satın alabilirsin.

Festival bu yıl 19-23 Mayıs tarihlerinde tam 5 gün sabah 07.00 de başlayıp, aksam 19.00’a kadar süren workshoplarla dolu. Seçip beğenip istediğin workshopa katılabiliyorsun. Her akşamda keyifli etkinliklerle geçiyor. Dünyanın dört bir yanından değerli hocalarla buluşuyoruz. Serdar Prem, Zuhal Özyurt, Nedret Gülcan, Melis Ulaş, Judith Lieberman, Sinem Akat, Cameron Shayne, Konstantinos Charantiniotis, Roberto Milletti, Mathieu Boldron, Deniz Bağan Özoğul, Ece Dündaralp, Çetin Çetintaş, Devrim Akkaya, Haluk Özen, Samiye Özbaş Soysal, Deniz Süberoğlu, Feride Gürsoy, Yeşim Cimcoz, Canan Soysal, Jessie Sullam, Ulli Allmendinger ve Kıbrıs hocalarından Sevgili Salih Gökhan J Bu hocalarla neler mi yapıp öğrendik? Yoga, Anatomi, Beslenme, Masal Terapi, Taichi, Meditasyon, Astroloji, Aromaterapi, Yazi Terapi, Aile Dizimi, Regresyon Terapi, Dans, Müzik, Ayurveda, Toprak Terapisi, Mantralar ve Yoga Sutraları... Bu yıl festivale katılım bayağı iyi.Yaklaşık 250 kişinin enerji akışı koyu daha da muhteşem hale getiriyor.

Canın workshoplara girmek istemiyorsa, vadiyi keşfe çıkabilirsin, yeni insanlarla tanışıp kaynaşabilirisin, kafandaki sorular hakkında cevap avına çıkabilirsin, denize girip güneşin tadını çıkartabilirsin, tekne turu ile etrafı keşfe çıkabilirsin, kanyonu ve şelaleyi fotoğraflayabilirsin... Kısaca hayatın sana sunduklarını sevgiyle kabul edebilirsiniz.

5 gün boyunca televizyonsuz, telefonsuz (heryerde çekmiyorJ ) doğayı doya doya yaşamak müthiş ve keyifli bir duygu. Solunda ve sağında heybeti ile yemyeşil dağlar, karşında mavisiyle uçsuz bucaksız bir deniz ve başını göğe kaldırdığında mavi ve beyazın dansını izlediğin gökyüzü... Geceleri yıldızlar gökyüzünde dans ediyorlar. Büyülü,  ışıl ışıl bir gökyüzü. 

5 gün boyunca kendime yapmış olduğum yolculuğumun hiç bitmemesini istememe rağmen, son gün gelip çatıyor. Özlemle, sevgiyle seneye tekrar yolumun kesişmesi umuduyla festivale, koya, dostlara veda ediyorum. Hayat kendimize yaptığımız öğretici ve keyifli bir yolculuktur.

Kendinizi hep hatırlayın dostlarJ


SEA VALLEY:0252 642 1236
CHACKRA:0252 642 1184
LILITH:0252 642 1217
NATURAL LIFE:0252 642 1185
TURAN:0252 642 1018
LATCHO:0252 642 1170
YERDENİZ:0252 642 1121