8 Aralık 2015 Salı

DAHA GENÇ VE CANLI BİR YÜZ İÇİN YÜZ YOGASI

Günümüzde başta kadınlar olmak üzere tüm insanlar genç kalmak istemektedir. Kim genç kalmak istemez ki :) O zaman sizi bir mucize ile tanıştırmak istiyorum. YÜZ YOGASI...
Bilindiği üzere günümüzde yoga ya ilgi üst safhada. Kimi ne göre huzur, kimi ne göre esneklik, kimi ne göre denge, kimi ne göre farkındalık...Bu uzar gider :). Önemli olan ise yoganın bir şekilde sana güzel bir dokunuşu olup kendi yolculuğuna çıkmana vesile oluşudur.
Bedenimizi yoga ile arındırıp esnetirken, eminim yüzünüze ne yapabilirsiniz diye düşünmüşsünüzdür. Bir çok ünlüde günlük hayatlarında bedenlerindeki kasları çalıştırmanın yanında yüzlerindeki kasları da yüz yogası ile çalıştırıyor.
Öncelikle erken yaşlanmanın başlıca nedeni strestir. Yaşam koşulları nedeni ile stres her birimizi tehdit ediyor. Kimimiz bu stresin farkındayız, kimimiz ise farkında olmadan hızlı yaşamın içinde soluk almaya çalışıyoruz. Yaşamımızda var olan gizli veya açık stres kaynaklarıyla başa çıkmak için ne yapmalıyız? Öncelikle kendimizi sevmeliyiz. İçimizde huzuru yaratıp dış dünyamıza bunu yansıtmalıyız. Böylelikle her türlü stresi atlatmamız kolaylaşır. İşte tam bu noktada yüz yogası devreye giriyor. Yüz yogası ile fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak kendinizden hoşnut olup sevmeye başlayacaksınız. İç dünyamız, içsel enerjimiz dışımıza yansımaktadır. Daha olumlu ve pozitif olarak dünyaya bakmak hem bedeninize hem zihninize hem de ruhunuza olumlu yansıyacaktır.
Yüz yogası ve yoga da tüm hareketleri gerçekleştirirken doğru nefes almak çok önemlidir. Hücrelerinizin yeterli oksijene kavuşması şarttır. Teninizin genel sağlık durumunuzun bir göstergesi olduğunu unutmayınız. Yeterli oksijen almazsanız, uyguladığınız hareketlerin faydasını göremezsiniz.
Fizyolojik değişiklikler, toksin etkiler ve eriyen kas ve kemiklerden dolayı deride gevşeme ve torbalanma oluşuyor. Bu zamanla kırışıklığa doğru yol alıyor. Yüze nefesle beraber uygulanan hareketlerle kaslardaki sarkmalar toparlanırken, kırışıklıklar zamanla belirsizleşip, yüzdeki toksinler atılıyor. Yüz daha genç ve daha canlı bir hale geliyor.
Yüz yogası alına, göze, dudağa ve tüm yüz geneline yapılıyor. Neler yapıldığını merak ettiğinizi biliyorum :)
  • Alın Masajı ( Yüz kaslarını dinlendirmek-rahatlatmak için.)
  • Kaş Kaldırma Tekniği ( Alın kaslarını ve üst göz kapaklarını güçlendirmek için.)
  • Alın Yatay Çizgileri (Alın kaslarını güçlendirmek için.)
  • Gırtlak (Gerdanı ve boynu sıkılaştırmak için.)
  • Gülme Çizgileri (Gülme çizgilerini hafifletmek ve üst yanakların sarkmasını önlemek için.)
  • Yüz Ana Adalesi (Yüz kaslarını kuvvetlendirmek için.)
  • Göz Ana Adalesi (Göz çevresindeki çizgileri yumuşatmak için.)
  • Düşünce Çizgileri (Alın çizgilerini hafifletmek için.)
  • Ağız Ana Adalesi (Dudak çevresi çizgilerini hafifletmek için.)
  • Yanakların Sarkması (Alt yanak sarkmalarını toparlamak için.)
  • Göz Kenarlarındaki Kırışıklıklar (Kazayağını hafifletmek için.)
Bu hareketleri belli aralıklarda doğru nefesle birlikte yapmak çok önemlidir.
Hareketler, doğru egzersiz, pozitif olmak ve nefes kadar diğer önemli olan ise doğru beslenmektir. Doğru besinlerin tüketilmesi ve doğru bir şekilde boşaltılmasıdır. İhtiyacımız olan vitamin ve minerallerin alınması önemlidir. Hangi besinleri bir arada tükettiğimize dikkat etmeliyiz. Beslenmemiz sayesinde elastin ve kolajen yapı cildinizde artış gösterecektir.
Son olarak ise doğru gevşeme ve dinlenme yüzünüz bedeniniz ruhunuz için altın değerindedir. Gün boyu hızlı bir yaşamın içerisinde bulunmaktayız. Bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuz tüketim odaklı ve stresin, hırsın önde gittiği dünyada, dinlenmeye ve gevşemeye çok ihtiyacı bulunmaktadır. Zihinde ve bedende bir bütün halinde sükûnet hakim olmalıdır. Tüm kaslar tamamen gevşeyip dinlenmezse hayat enerjisi kilitlenebilir. Zihnimiz ve bedenimizdeki kaslar dinlenirken beslenirler.
Birçok yoga hareketi baş, boyun ve yüzdeki enerji akışını rahatlatır, yüzdeki endişe çizgilerini siler ve yüzdeki dinginliği artırır. Bunlardan bazıları, Tadasana (Dağ Duruşu) , Sirsasana1-2 (Baş üstü Duruşu 1-2), Ustrasana (Deve Duruşu), Balasana (Çocuk Duruşu)...
Sağlıklı genç bir beden ve yüz için sağlıklı, doğru beslenmen, doğru nefes alman, pozitif ve olumlu düşünmen, doğru gevşeyip dinlenmen ve doğru hareketleri yüzüne ve bedenine uygulaman yeterlidir.  Bunların yanında ise sigaradan, alkolden, güneş ışınlarından, şekerli gıdalardan, asitli içeceklerden, uykusuzluktan, fazla kafein tüketiminden uzak kalırsan müthiş olur:). Daha genç, canlı bir yüz için YÜZ YOGA'SINA başlamaya ne dersin:)